Hjertestarter og andet udstyr

Defibtec Lifeline AED

Alle Hjertepiloter får udleveret en Defibtec Lifeline AED hjertestarter, når de har afsluttet det obligatoriske kursus i livredende førstehjælp. Sammen med hjertestarteren får alle Hjertepiloter udleveret en taske til opbevaring af både hjertestarter og det medfølgende førstehjlæps-kit. Kittet indeholder det mest fornødne, som du kan få brug for ved et hjertestop.

Defibrec Lifeline AED har dansk tale, det betyder, at du aldrig skal bekymre dig om, hvorvidt du forstod hvad hjertestarteren bad om, det kan give dig en sikkerhed i en presset situation.

Hjertestarterens elektroder holder i op til to år, forudtaget at de ikke har været i brug. Batterierne har en levetid på fem år, hvilket ligesom elektroderne afhænger af, om hjertestarteren har været i brug.  Hvornår hjertestarteren skal have nye elektroder og batteri, holder vi naturligvis øje med hos Hjertepiloterne.

Sådan bruger du en hjertestarter

Er du i tvivl om, hvordan hjertestarteren fungerer, og kan det holde dig fra at blive Hjertepilot, så skal du ikke være bekymret.

Hjertestarteren er semi-automatisk, det betyder at den den ikke kan støde patienten, hvis der ikke er behov for det. Du kan altså ikke komme til at gøre mere skade på patienten.

Som du kan se i demo filmen fra Defibtech, er hjertestarteren meget let at betjene. Du skal blot tænde hjertestarteren, og så vil den tale dig igennem de næste trin – og i modsætning til demoen, så taler vores hjertestartere naturligvis dansk.

Derudover vil du blive præsenteret for hjertestarteren og øve dig i at bruge den, når du er på kurset i livredende førstehjælp.

Når hjertestarteren har været i brug

Når en Hjertepilot har været på et alarm-kald, og har brugt hjertestarteren, vil ambulanceredderne i langt de fleste tilfælde tage hjertestarteren med sig til hospitalet. Det gør de, fordi hjertestarteren lagrer nyttig information om patienten, og de stød der er givet i forbindelse med genoplivningen.

Hvad der så sker med hjertestarteren, er forskelligt fra region til region. Nogle regioner udskifter hjertestarterens pads, og sender den tilbage til dig. Andre sender hjertestarteren tilbage, og refunderer efterfølgende de brugte pads.

I skemaet herunder, kan du se hvad der i følge Brancheforeningen for hjertestartere sker med hjertestarteren i den enkelte region. 

Alle Hjertepiloter kører med en WT-600 - 3G tracker

Alle Hjertepiloter bliver udstyret med en tracker til bilen. Det er denne tracker, der i tilfælde af hjertestop giver mulighed for, at finde de Hjertepiloter der er tættest på hjertestoppet og sende alarm-kald til dem.

Med sin 3G-funktioner er trackeren ideel til sporing og styring af flåder. WT-600 3G har ikke kun traditionelle sporingsfunktioner som geo-fence, SOS-alarm, hastigheds-overskridelse, men har også mulighed for dørdetektering, fjernbetjent cut-off (benzin/el) mv. Du kan læse meget mere om mulighederne for tillægsydelser i forbindelse med trackeren her.

Vil du også være Hjertepilot?

Er du blevet nysgerrig? Eller har du allerede besluttet dig?

Ring til os, eller send en mail, så vender vi tilbage hurtigst muligt tilbage med svar på din henvendelse.

Du kan læse mere om at blive hjertepilot ved at følge linket her. Du kan også læse mere om vores kursus i livrendende førstehjælp, eller om statistikkerne for hjertestop og hvorfor det er så vigtigt at vi har Hjertepiloter på de danske veje. 

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Kontakt os

Not readable? Change text. captcha txt